Συχνές Ερωτήσεις | OWEB Digital Experience

Γεια σας, εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε μερικά από τα πλέον συχνά ερωτήματα σας!

Για ποιο λόγο να έχω μια ιστοσελίδα (website);
Το website είναι η πρώτη εντύπωση για να προσελκύσεις πελάτες για την επιχείρηση σου online. Αν δεν έχεις website ή αυτό που έχεις ήδη είναι λάθος σχεδιασμένο είναι πολύ πιθανό οι πελάτες να επιλέξουν κάποιον άλλο ανταγωνιστή σας ο οποίος έχει αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο για την σχεδίαση της δικής του ιστοσελίδας Μία ιστοσελίδα είναι ο άμεσος τρόπος προβολής και προώθησης μια επιχείρησης στο διαδίκτυο. Μερικά από τα πλεονεκτήματα είναι: • Παγκόσμια προβολή της επιχείρησης σας • Ανάδειξη των μοναδικών υπηρεσιών και προϊόντων που μπορεί να έχετε • Στιβαρή ηλεκτρονική παρουσία • Κύρος • Αυξημένες Πωλήσεις • Δημιουργία καινούριου πελατολογίου • Βελτίωση του υπάρχοντος πελατολογίου • Διεύρυνση του δικτύου συνεργατών • Νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.
Τι θα πρέπει να γνωρίζω πριν ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας μιας ιστοσελίδας;
Πριν την διαδικασία υλοποίησης μιας ιστοσελίδας πρέπει να σκεφτείτε τα εξής: • Για ποιο λόγο θέλετε να κατασκευάσετε μια ιστοσελίδα (website). • Τι είδους υπηρεσίες ή προϊόντα θέλετε να προωθήσετε διαδικτυακά. • Αν έχετε ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με άλλους επαγγελματίες του είδους. • Αν γνωρίζετε ότι δημιουργώντας μια ιστοσελίδα είναι σαν να έχετε ένα ακόμα κατάστημα το οποίο έχει ανάγκες. • Τι ποσό χρημάτων είστε διατεθειμένοι να επενδύσετε. • Αν έχετε μια εικόνα από ιστοσελίδες τις οποίες διαθέτουν οι ανταγωνίστριες εταιρίες με την δική σας.
Η επιχείρησή μου βρίσκεται σε διαφορετική πόλη από τη δική σας. Μπορούμε να συνεργαστούμε;
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η φύση της δουλειάς μας είναι τέτοια που με τη χρήση του διαδικτύου και των σύγχρονων μεθόδων επικοινωνίας επιτρέπει την συνεργασία από απόσταση. Μετά από μια συζήτηση μέσω τηλεφώνου, μέσω διαδικτύου ή και από κοντά, καθορίζουμε τους στόχους σας και σας ετοιμάζουμε μία προσφορά που θα καλύπτει τις ανάγκες σας. Εσείς δεν έχετε παρά να μας στείλετε το υλικό που θέλετε να ενσωματώσουμε στην ιστοσελίδα σας είτε μέσω ταχυδρομείου ή ηλεκτρονικά. Η φυσική απόσταση δεν θα φανεί ούτε κατά τη διάρκεια της σχεδίασης, ούτε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της ιστοσελίδας σας. Στόχος μας είναι η άψογη συνεργασία και η ικανοποίηση του πελάτη.
Πόσος χρόνος χρειάζεται να ολοκληρωθεί μια ιστοσελίδα;
Η σχεδίαση και η κατασκευή ενός website μπορεί να διαρκέσει από λίγες μέρες έως και αρκετούς μήνες. Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως: • Το μέγεθος της ιστοσελίδας • Τις υπηρεσίες που θα παρέχει η ιστοσελίδα • Τις εφαρμογές που θα 'τρέχει η ιστοσελίδα • Το χρόνο που χρειάζεται από τον ιδιοκτήτη του website να παρέχει το υλικό στον κατασκευαστή (φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα κ.α). Ο χρόνος παράδοσης γίνεται γνωστός στον ιδιοκτήτη κατά την σχεδίαση της ιστοσελίδας και παραδίδεται εγκαίρως βάσει συμβολαίου που υπογράφουν και οι δύο πλευρές.
Μπορείτε να μου εγγυηθείτε ότι η σελίδα μου θα είναι πρώτη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης;
Όχι! Καμία εταιρία του χώρου που σέβεται τον εαυτό της και τον πελάτη δεν μπορεί να εγγυηθεί αυτό διότι δεν προβλέπεται να συμβεί με θεμιτούς τρόπους. Όσοι υπόσχονται υψηλή κατάταξη μέσα σε λίγες ημέρες συνήθως χρησιμοποιούν αθέμιτους τρόπους προώθησης τους λεγόμενους black hat. Όταν οι μηχανές αναζήτησης Google, Bing κ.α. αντιληφθούν ότι χρησιμοποιείτε blach hat SEO τότε επιβάλλουν ποινές στην ιστοσελίδας σας ρίχνοντας την θέση κατάταξης ακόμα φθάνοντας ακόμα και σε οριστική απαγόρευση εμφάνισης. Ανοίγοντας ένα παράθυρο στον browser πληκτρολογείστε τη φράση¨Google do you need an SEO?¨ και θα διαπιστώσετε τα όσα γράφουμε.
Μπορείτε να μου εγγυηθείτε ότι η σελίδα μου θα είναι αρκετά ψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης;
Ναι! Μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι θα αναλάβουμε την προβολή και την καταχώρηση της σελίδας σας μέσω της διαδικασίας βελτιστοποίησης για μηχανές αναζήτησης (SEO) χρησιμοποιώντας θεμιτές σύγχρονες τεχνικές (καταχώρηση σε άλλες ιστοσελίδες, διαφημιστικές καμπάνιες, βελτιστοποίηση κειμένων κ.α.) προκειμένου η σελίδα σας να ¨σκαρφαλώσει¨ ψηλά σε αποτελέσματα αναζήτησης. Η θέση της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και ποτέ δεν μπορεί να θεωρηθεί εξασφαλισμένη διότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και οι θέσεις και τα κριτήρια αλλάζουν συνεχώς.
Πόσο καιρό χρειάζεται για να δω την ιστοσελίδα μου να εμφανίζεται (rank) σε αναζητήσεις στις μηχανές αναζήτησης;
Αυτή είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις και είναι καλή. Πρέπει να σκεφθείτε ότι κατασκευάζοντας μια ιστοσελίδα αντιστοιχεί σε ένα νέο επιπλέον κατάστημα το οποίο παρόλο ότι είναι διαδικτυακό απαιτεί την προσοχή σας καθημερινά. Χρειάζονται 3 μήνες για να αρχίσει η ιστοσελίδα σας να εμφανίζεται σε κάποια κατάταξη (χαμηλή στην αρχή) όχι φυσικά στην πρώτη σελίδα. Ο χρόνος που χρειάζεται ένα website για να εμφανιστεί στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης ξεπερνά τους 24 μήνες. Εκτός από τις ενέργειες του ειδικού ρόλου παίζουν και οι καθημερινές ενέργειες του ιδιοκτήτη της σελίδας. Ο τύπος τον αποτελεσμάτων και ο χρόνος εμφάνισης των αποτελεσμάτων διαφέρουν ανάλογα με: (1) τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε και (2) την ένταση των προσπαθειών σας για διαφήμιση. Το Search Engine Optimization, Search Engine Marketing και το Social Media Marketing αποτελούν τους δείκτες με την μεγαλύτερη βαρύτητα για να δείτε τη σελίδα σας να κατάσσεται υψηλά. Τέλος πιο προσεγμένες διαφημιστικές τακτικές συνήθως φέρνουν καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα για αυτό άλλωστε στην Oweb Digital Experience σας τις προτείνουμε.
Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα;
Γιατί να πουλήσω διαδικτυακά (online);
Το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί έναν έμπιστο και ευέλικτο τρόπο αγοράς και πώλησης προϊόντων. Γίνεται μέσα από την άνεση του σπιτιού και λειτουργεί 24(ώρες)/7(μέρες). Μερικά από τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι: • Non-Stop εμπορικές συναλλαγές 24/7 (ακόμα και όταν κοιμάστε) • Η δυνατότητα συναλλαγής των ιστοσελίδων είναι παγκόσμια και μπορεί ο καθένας από οπουδήποτε να φτάσει στην ιστοσελίδα σας • Γρήγορες και σταθερές πληροφορίες • Μικρότερα λειτουργικά έξοδα • Μεγαλύτερα Κέρδη • Αυτόματες λειτουργίες • Ικανοποίηση του πελάτη • Χωρίς μεσάζοντες
Γιατί πρέπει να προωθήσω την επιχείρηση μου διαδικτυακά (online);
Δεδομένου ότι πάνω από το 80% των συναλλαγών αρχίζουν από μία αναζήτηση στο διαδίκτυο, είναι αδύνατον να υποβαθμιστεί η σημασία της διαδικτυακής παρουσίας μιας επιχείρησης στις μέρες μας. Ανεξάρτητα από το τι πουλάει η επιχείρηση σας είναι βέβαιο ότι οι πιθανοί αγοραστές θα το αναζητήσουν μέσω διαδικτύου ψάχνοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά. Έτσι εάν η επιχείρηση δεν είναι στα αποτελέσματα αυτών των αναζητήσεων, δυστυχώς οι ανταγωνιστές σας θα το εκμεταλλευτούν αρπάζοντας την μερίδα του λέοντος αυτών των ευκαιριών. Επίσης οι χρήστες τείνουν να επιλέγουν επιχειρήσεις για τις αγορές τους τις οποίες γνωρίζουν και έχουν ξαναεπισκεφθεί έχοντας αποκτήσει μια οικειότητα στις διαδικασίες συναλλαγής, στους χρόνους παράδοσης, σε μια ενδεχόμενη γνωριμία και στη γρήγορη εξυπηρέτηση. Είτε η επιχείρησή σας κατατάσσεται πρώτη είτε όχι και σε τόσο υψηλές θέσεις η διαδικτυακή προώθησή της είναι απαραίτητη.
Θα είναι ιστοσελίδα μου φιλική για τα κινητά (mobile friendly); Τι είναι Responsive σχεδίαση;
Όλες οι ιστοσελίδες που κατασκευάζουμε συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών καταστημάτων (eshop) είναι σχεδιασμένες (Responsive design) ώστε να ανταποκρίνονται και να είναι πλήρως λειτουργικές σε οποιαδήποτε ανάλυση οθόνης για κινητά, tablet, desktop pc κτλ.
Τι είναι Search Engine Optimization (SEO);
• Ο όρος Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων για τις Μηχανές Αναζήτησης (search engine optimization ή SEO) περιγράφει όλες εκείνες τις διαδικασίες-επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στη δομή και το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας ώστε να είναι όσο το δυνατό πιο φιλική στις μηχανές αναζήτησης. • Τελικός στόχος είναι η υψηλή κατάταξη του ιστοχώρου και η αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας μέσω οργανικών αποτελεσμάτων, δηλαδή αποτελεσμάτων χρηστών του Internet που ψάχνουν στις μηχανές αναζήτησης με τις λέξεις-κλειδιά (keywords) που αφορούν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. • Εμείς αναλαμβάνουμε την διαδικασία βελτιστοποίησης για την ιστοσελίδα που σας παραδίδουμε. Αναλαμβάνουμε την καταχώρηση της σε διαδικτυακούς καταλόγους και μηχανές αναζήτησης. • Σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι καμία εταιρία του χώρου που σέβεται τον εαυτό της και τον πελάτη δεν μπορεί να εγγυηθεί πρώτη θέση στα οργανικά αποτελέσματα (Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο της Google που αναφέρεται σε αυτό το θέμα στα Αγγλικά). • Μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι θα αναλάβουμε την προβολή και την καταχώρηση της σελίδας σας μέσω της διαδικασίας βελτιστοποίησης για μηχανές αναζήτησης (SEO) χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές (καταχώρηση σε άλλες ιστοσελίδες, διαφημιστικές καμπάνιες, βελτιστοποίηση κειμένων κ.α.) προκειμένου η σελίδα σας να 'σκαρφαλώσει' ψηλά σε αποτελέσματα αναζήτησης.
Τι είναι οι PPC (Pay Per Click);
Το PPC είναι ένα ακρωνύμιο για την πληρωμή ανά κλικ ή αλλιώς μια μορφή διαδικτυακής διαφήμισης που επιτρέπει στις εταιρείες να προβάλλουν διαφημίσεις στις μεγάλες μηχανές αναζήτησης και σε κοινωνικά δίκτυα που βασίζονται σε βασικές φράσεις ή δημογραφικές πληροφορίες. Η ιδέα της αμοιβής ανά κλικ είναι να εμφανίζονται σχετικές διαφημίσεις μόνο όταν ένας χρήστης πραγματοποιεί αναζήτηση ή πληροί ένα συγκεκριμένο σύνολο δημογραφικών πληροφοριών που έχει επιλέξει ένας διαφημιζόμενος. Μια από τις πιο γνωστές και αποτελεσματικές πλατφόρμες διαφημίσεων πληρωμής ανά κλικ είναι το Google Ads. Μια επαγγελματικής ρύθμισης χρήση του Pay Per Click μπορεί να αποφέρει πολύ γρήγορες και συνεχείς αυξήσεις στην επισκεψιμότητα του ιστότοπου σας. Με τον προϋπολογισμό να είναι ο μόνος πραγματικός σας περιορισμός τα αποτελέσματα όσο αφορά τις επισκέψεις στον ιστότοπο σας μπορεί να είναι τεράστια. Έτσι θα προτείναμε ανεπιφύλακτα σε όλους τους πελάτες μας και ειδικά σε εκείνους με ολοκαίνουργιες ιστοσελίδες και συγκεκριμένες καμπάνιες μάρκετινγκ, να χρησιμοποιούν το pay per click για να προσεγγίσουν τους σωστούς ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή όταν πραγματοποιούν μια αναζήτηση.
Τι είναι το SMM (Social Media Marketing);
Το SMM είναι μια συντομογραφία για το μάρκετινγκ των μέσων κοικωνικής δικτύωσης, το οποίο είναι μια μέθοδος διαδικτυακής διαφήμισης με τη χρήση κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook, το Instagram, το Pinterest, το LinkedIn κ.α. για την προώθηση της επιχείρησής σας. Με τη διαφήμιση του αντικείμενου σας και την προβολή του στους πελάτες μέσω των social media με υψηλή επισκεψιμότητα (Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Google κ.λπ.), μια επιχείρηση μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις της και την επισκεψημοτητα του ιστότοπού της.
FaLang translation system by Faboba